Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

Πώς να αποφύγετε τα περιττά κιλά των γιορτών...!


Κάθε φορά που πλησιάζουν οι γιορτές προβληματιζόμαστε για τις θερμίδες που κρύβουν οι λιχουδιές που μαγειρεύουμε εμείς αλλά και τα φιλικά σπίτια στα οποία είμαστε καλεσμένοι τις γιορτινές μέρες...τα γνωστά τραπεζώματα!!!Μην ανησυχείτε, απλά ακολουθήστε μερικά tips για να να απολαύσετε τις ημέρες που έρχονται χωρίς άγχος!!


Tip 1ο : Μαγείρεμα- Πριν ξεκινήσετε την διαδικασία του μαγειρέματος έχετε έτοιμο ένα τσάι (πράσινο κατά προτίμηση) το οποίο και θα γεύεστε καθ΄όλη την διάρκεια της προετοιμασίας των πιάτων σας. Έτσι η όρεξή σας για τσιμπολόγημα θα μετριαστεί αν όχι θα εξαφανιστεί.

Tip 2ο : Ποσότητα- Στο τραπέζι μπορείτε να δοκιμάσετε από όλα τα πιάτα, αλλά από λίγο. Μια-δυο μπουκιές από την κάθε λιχουδιά είναι αρκετή. Μ'αυτόν τον τρόπο δεν θα στερηθείτε τις νοστιμιές και δεν θα αναρωτιέστε πόσες θερμίδες περιείχαν!-Θυμηθείτε: Μόνο μια φορά γεμίζουμε το πιάτο μας!!!

Tip 3ο : Ποτό-Και ναι!!Μπορείτε να πιείτε μέχρι 2 ποτηράκια από οτιδήποτε σηκώνει το τραπέζι σας.Θυμηθείτε πάλι: Αν την μια μέρα το παρακάνουμε και ξεφύγουμε, φροντίζουμε για την καλή διεξαγωγή της επόμενης ημέρας, αφήνοντας αυτήν πίσω.Μην τα ισοπεδώνουμε όλα!!

Tip 4ο : Γλυκό-Εδώ υπάρχει ένα δίλημμα...ή θα γευτείτε 1 κομμάτι γλυκό ή από το γεύμα που προανέφερα θα αφαιρέσετε τους υδατάνθρακες.δηλαδή: πατάτες-ψωμί-ρύζι-μακαρόνια κλπ.

Το παν είναι το μέτρο, και να καταλάβει κανείς τη φιλοσοφία του "τρώω λίγο από όλα και δεν κάνω  δίαιτες που επιβαρύνουν τον οργανισμό μου".Καλή επιτυχία!!

###*** Τα παραπάνω tips δεν υποκαθιστούν κανένα είδος διατροφής ή δίαιτας αντιθέτως έχουν συμβουλευτικό χαρακτήρα για τις αναμενόμενες ατασθαλίες των γιορτών.









2 σχόλια:

  1. Ολα ωραια και ολα καλα τα οσα μας προτεινουν,το θεμα ειναι ποιος τα υποστηριζει(τηρει)...εγω παντως σηκωνω τα χερια ψηλα και λεω πως δεν κανω τιποτα απο ολα αυτα γι'αυτο και συντηρω τα κιλα μου τοοοοοοοοοοοοσα χρονια...χαχαχαχα!!!
    Φιλακια πολλα χριστινακι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. χαχαχχα...στο μυαλό είναι όλα.Σκέψου οτι σε όλη σου τη ζωή τρως οτι και όσο θέλεις.Κανείς δεν σου το απαγορεύει.Κάποια στιγμή προβληματίζεσαι για τα κιλά σου και πριν το καταλάβεις είσαι στυλάκι με τα παραπάνω tips!!!φιλια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή