Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

20 Τρόποι για να τον ξεπεράσεις...(Girls only)



Κι ενώ εσύ έκλεινες πενθήμερα πακέτα διακοπών για γιορτές σε χιονισμένα κεντροευρωπαϊκά τοπία, εκείνος αντί να έρθει με τη βαλίτσα του, ήρθε με το αβάσταχτο βάρος της τελευταίας του λέξης: «Χωρίζουμε!» Πριν μετουσιωθείς σε drama queen, μήπως είναι καλύτερα να διαβάσεις τον οδηγό «Σε ξεπερνώ» της Ελένης Ψυχούλη;
1. Βάψε τις κουρτίνες στο χρώμα που μισούσε. Άλλαξε όλο το τοπίο του σπιτιού σου σβήνοντας από το χάρτη του σαλονιού τα ίχνη του και τις γωνίες με τις αναμνήσεις. Η τραπεζαρία στη θέση του καθιστικού, άλλο χρώμα κάλυμμα στον καναπέ, καινούργια φωτιστικά, ένα αισιόδοξο pink τοπίο στον τοίχο και, ναι, το βασίλειό σου ήρθε κι έμοιασε ακριβώς μ’ εκείνη τη σελίδα που σε έκανε να ονειρευτείς στο αγαπημένο σου decoration περιοδικό. Και που αυτός δεν ενέκρινε...

2. Ήρθε, επιτέλους, η ώρα να δεις αραχτή ως πριγκίπισσα όλες τις δακρύβρεχτες αμερικανιές που ντρεπόσουν να νοικιάσεις στην κοινή σας ζωή για να μη ρίξεις το επίπεδό σου.
3. Το οποίο, πλέον, μπορείς ανεξέλεγκτα να το προσγειώσεις δέκα πατώματα κάτω από τη γη, φορώντας ό,τι σε ξεχειλωμένο φούτερ, κάνοντας γενική αποτρίχωση και ρίζες χωρίς να κλειδώνεσαι στο μπάνιο.
4. Δεν σε άφηνε να φοράς μίνι; Δεν πρόσεχε τα εσώρουχά σου κι έτσι κι εσύ δεν τους έδινες σημασία; Δεν φορούσες μαζί του ψηλά τακούνια γιατί θα τον περνούσες στο ύψος; Καιρός να ανανεώσεις την γκαρνταρόμπα σου, προς το πιο θηλυκό και σέξι... ή προς ό,τι σου κάνει κέφι. Γιατί όταν θα έρθει ο επόμενος, μαζί του θα έρθουν και οι επόμενοι περιορισμοί της γκαρνταρόμπας σου. Ξέρεις πώς γίνονται αυτά. Χωρίς καν να το καταλάβεις.
5. Να αλλάξεις κουπ, χρώμα μαλλιών και ματιών και μύτη άμα σου κάνει κέφι, χωρίς να σκέφτεσαι πώς θα τον αντικρίσεις στο μετεγχειρητικό μελανιασμένο στάδιο. Γίνε αυτή που ήθελες, αλλά πάντα το ανέβαλες.
6. Μην ξεκινήσεις δίαιτα. Φάε πρώτα όλα τα υπέροχα απαγορευμένα που έχεις στερηθεί (για να πάνε τα φαρμάκια κάτω) και μετά ξεκίνα χορό, πολεμικές τέχνες, σάμπα, γιόγκα, ιστιοπλοΐα, αναρρίχηση, ράφτινγκ στον Εύηνο και οτιδήποτε θα σε μετατρέψει σε γραμμωμένη συλφίδα.
7. Μια εγγραφή σε έναν ταξιδιωτικό ή ορειβατικό σύλλογο θα γλιτώσει από την ανία όλα τα Σαββατοκύριακά σου, θα σου γνωρίσει την Ελλάδα και πολλούς καινούργιους φίλους, θα σε γυμνάσει και δεν θα σου κοστίσει μια περιουσία.
8. Χριστέ μου! Τι είναι όλα αυτά τα ονόματα στην ατζέντα σου; Πόσο καιρό έχεις να μιλήσεις στον Θωμά, στη Μαιρούλα, στην Κική και στην Κοκό και σε όλους όσους αγάπησες στο παρελθόν και τους ξέχασες για ένα ρημαδοέρωτα;
9. Του άρεσε ο «Σταυρός του Νότου», σου αρέσει το «Motel». Ξέρεις πόσα «Motel» σε περιμένουν εκεί έξω, έτοιμα να τα εξερευνήσεις, με χιλιάδες ενδιαφέρουσες γνωριμίες στριμωγμένες στην μπάρα τους..?


10. Φλέρταρε μέχρι τελικής αποχώρησης, αλλά το νου σου, άσε κατά μέρος τα one night stands που επιβαρύνουν την υγεία στην κατάστασή σου. Οι έρωτες θέλουν λίγο αέρα αναμεταξύ τους για να ανθήσουν.
11. Κάνε σιάτσου και οτιδήποτε σε εναλλακτική θεραπεία. Δώσε ένα χάδι στον πονεμένο ψυχισμό σου.
12. Έχεις ακουστά για τις ανάδοχες μητέρες του «Μητέρα»; Μια βόλτα από την πλευρά των ανθρώπων με τα σοβαρά και άλυτα προβλήματα θα σε κάνει καλύτερο άνθρωπο. Η προσφορά θα σε βγάλει από το εγωκεντρικό σου αλαλούμ και με πολύ απλά λόγια θα σου μάθει ότι ένας χωρισμός είναι μια απειροελάχιστη σταγόνα στον ωκεανό του ανθρώπινου πόνου.
13. Άνοιξε το σπίτι σου γιατί κινδυνεύει να μεταμορφωθεί σε μαγκουφόσπιτο. Καφέδες, νύχτες κοριτσιών και πάρτι που θα μαζέψουν όλη σου την ατζέντα είναι ό,τι θα δώσει μια γιορτινή νότα στην πεσμένη ψυχολογία σου.
14. Κάνε μια λίστα με όσα σας χώριζαν. Κάθε που σε πιάνει το παράπονο για τις χαμένες ωραίες στιγμές, να σκέφτεσαι ότι ποτέ του δεν σε πήγε στο Ρίο, που ήταν το όνειρο της ζωής σου.
15. Η εργασιομανία από μόνη της είναι αρρώστια. Η εργασιομανία σε φάση ανάγκης είναι σωτηρία. Δες τη δουλειά σου με πιο δημιουργικό μάτι. Η αναγνώριση και τα επιπλέον χρήματα που θα σου αποφέρει θα ανεβάσουν κατά πολλούς πολύτιμους πόντους την πληγωμένη αυτοπεποίθησή σου.
16. Μην κάνεις παρέα με άλλα ζευγάρια, γιατί όσο καλός και αγαθός άνθρωπος κι αν είσαι, σίγουρα θα σε εκνευρίσουν. Προτίμησε τους εργένηδες φίλους σου, που σίγουρα θα έχουν κάποιον ενδιαφέροντα κολλητό να σου γνωρίσουν.
17. Αν πρόκειται να βγεις το βράδυ και να πιεις, έχουμε να σου δώσουμε μια πολύ χρήσιμη συμβουλή: ΜΗΝ πάρεις μαζί σου κινητό. Υπάρχουν πολλές πιθανότητες να στείλεις μήνυμα που ΔΕΝ πρέπει πάνω στην ευάλωτη στιγμή, σ’ εκείνον που ΔΕΝ πρέπει.
18. Να γραφτείς στο OnePlusOne. Ένα τελείως «άλλο» γραφείο γνωριμιών, που ευνοεί το παιχνίδι με το φλερτ. Επιτυχημένοι γιατροί, μεγαλοστελέχη και ρομαντικοί καλλιτέχνες περιμένουν να σε γνωρίσουν και να σου πουν ότι αξίζεις τον κόπο, στα σικάτα blind dinners κάθε Παρασκευής. Αλήθεια σου λέω, δεν είναι ένα παραδοσιακό γραφείο συνοικεσίων με 50άρηδες plus, αλλά με 30άρηδες νορμάλ άνδρες που απλώς δουλεύουν πολύ. (τηλ.             210 – 8085338      , www.oneplusone.gr)
19. Ξεκίνα μαθήματα ζαχαροπλαστικής με τον Στέλιο Παρλιάρο. Θα μάθεις πώς γίνεται η σωστή ganache, θα κάνεις γνωριμίες, θα περάσεις απογεύματα βουτηγμένα στην σοκολάτα, θα ανακαλύψεις το ταλέντο σου στο προφιτερόλ και στο επόμενο πάρτι που θα οργανώσεις, τα γλυκά από τα χεράκια σου θα σου έρθουν φτηνότερα (τηλ.             210 – 6464864      , www.parliaros.gr)
20. Σκέψου τι χαρές έχει να σου προσφέρει η ζωή χωρίς να δίνεις και χωρίς να παίρνεις λογαριασμό. Ένα κρεβάτι μόνο για σένα, μια μέρα κομμένη και ραμμένη στα μέτρα σου. Εξερεύνησε καινούργιους τόπους, καινούργια γούστα, καινούργιες πλευρές του εαυτού σου. Όπου, εν πάση περιπτώσει, σε περιμένει η έκπληξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου